• Enige tijd geleden zijn we begonnen om alle katoenen tricot in onze collecties te vervangen door organische katoen. Bij het produceren van organische katoen worden geen pesticides gebruikt. Het levert dus minder belasting op voor het milieu op de plek waar de katoen geproduceerd wordt (in India in dit geval).
  • Interne afvalscheiding. Sinds een aantal jaren verzamelen wij in ons bedrijf alle plastic en papier apart. Aangezien wij nogal wat van beide producten binnenkrijgen, gaan er ook hele stapels uit die nu netjes gerecycled worden.
  • Duurzaamheid is ook vast onderdeel van onze relaties. Een aantal collega’s werkt al meer dan 12,5 jaar bij ons bedrijf, een aantal leveranciers al bijna 10 jaar. Wij bouwen aan langjarige relaties, omdat het fijn is, maar ook omdat er dan zo min mogelijk energie verspild hoeft te worden aan wéér opnieuw opbouwen van kennis.
  • En doordat we al jaren met dezelfde fabrieken werken (en er bijna dagelijks zelf komen) weten we ook dat er gewoon volwassen mannen achter de naaimachine zitten, en geen kinderen.
  • We proberen zo min mogelijk heen en weer te vliegen tussen India en Nederland. Het overgrote deel van ons overleg gebeurt via mail en Skype.
  • Al sinds een aantal jaren steunen wij met ons bedrijf goede doelen. Het 1e doel dat we gingen steunen was Oxfam Novib (ondernemers voor ondernemers), daarna kwam het WNF, de Johan Cruyff Stichting, de No Wildlife Crime stichting van Freek Vonk, het Zeehondencentrum Pieterburen, en weer het WNF. Hiermee helpen we samen met onze winkeliers andere organisaties die in onze ogen goed bezig zijn.